Wax painting

Wax painting staat voor schilderen met bijenwas. Eigenlijk is het al een hele oude schilderskunst. Het verschil met de werkwijze van nu is dat men tegenwoordig elektrische warmtebronnen gebruikt om de was te smelten. Dit gebeurt met een speciaal strijkijzer, ook wel een schildersijzer genoemd.

Wax painting

In onze webshop vindt u wax painting in de meest uiteenlopende kleuren. U kunt bijvoorbeeld de wasblokjes per stuk kopen in een kleur die u aanspreekt. Wij geven het gebruiksgemak van de verschillende kleuren heel duidelijk aan met een bepaald aantal plusjes. De ene kleur is namelijk gemakkelijker in het gebruik dan de andere. Dit heeft te maken met de substantie en de intentie van de kleur. Sommige kleuren zijn dikker dan anderen, waardoor de effecten en het resultaat anders zijn. Naast de kleuren per stuk bieden wij u tevens samengestelde pakketten aan van 16 tot 48 wasblokjes per pakket.

visibility

48 Wasblokjes

48 Wasblokjes (alle kleuren)

47,00

Wax painting van Schilderen met bijenwas

De mogelijkheden van het bestellen van wax painting benodigdheden zijn erg divers:

  • Pakketten met 16 of 48 wasblokjes
  • Wasblokjes per stuk bestellen
  • Keuze uit diverse kleuren

Speciaal gecoat papier

Naast wasblokjes heeft u ook papier nodig. Dit is speciaal gecoat karton. De beschermlaag zorgt ervoor dat de bijenwas niet in het karton trekt. Dit maakt het mogelijk dat de kleuren steeds opnieuw smelten. U kunt geen fotopapier gebruiken als vervanger. Dit is namelijk niet zo hittebestendig als dat het encaustic karton is. Hierdoor is het niet geschikt voor schilderen met bijenwas.

Neem contact met ons op

Overig gereedschap

Qua gereedschap heeft u in ieder geval een schildersijzer nodig. Daarnaast zijn er nog een aantal andere spullen die u kunt aanschaffen: een schraper en styler bijvoorbeeld. Deze zijn beide geschikt voor het aanbrengen van details. Met de schraper schraapt u bijenwas weg en kunt u accenten aanbrengen. Met een styler kunt u ook veel gedetailleerder werken. Bekijk gerust eens al onze gereedschappen in onze webshop.