Encaustic art

Encaustic art is heel simpel gezegd schilderen met bijenwas. Eigenlijk is het al een hele oude schilderskunst. Het verschil met de werkwijze van nu is dat men tegenwoordig elektrische warmtebronnen gebruikt om de was te smelten. Dit gebeurt met een speciaal strijkijzer, ook wel een schildersijzer genoemd.

Encaustic art

Encaustic art betekent het schilderen met gekleurd bijenwas en een warmtebron. Daarvoor heeft u een speciaal schildersijzer nodig dat de bijenwas smelt. Het is een techniek waarmee u met het strijkijzer en blokjes bijenwas tekeningen maakt. Deze was wordt direct op de zool van het ijzer gesmolten. De volgende stap is met het schildersijzer over het papier gaan. Dit papier is speciaal gecoat zodat de bijenwas niet in het papier dringt, maar het er op blijft liggen.

Wat heb je nodig?

Wanneer u begint met encaustic art heeft u in ieder geval de volgende spullen nodig:

  • Bijenwasblokjes
  • Gecoat papier
  • Schildersijzer

Als u bovenstaande benodigdheden heeft dan kunt u beginnen met het schilderen met bijenwas. Daarnaast zijn er een aantal gereedschappen die u extra kunt aanschaffen, zoals een schraper. Dit is handig voor het aanbrengen van details door bijenwas weg te schrapen. Hiermee brengt u heel mooi meer details aan. Met een styler kunt u zeer gedetailleerd te werk gaan. Dit is een warmtebron met verschillende opzetstukken. Dit maakt het mogelijk om diverse creaties te maken.

Schilderen met bijenwas

Encaustic art is geschikt voor iedereen: van hobbyisten tot kunstenaars en het is leuk voor alle leeftijdscategorieën. Wilt u ook gaan beginnen met schilderen met bijenwas? In onze webshop vindt u alle benodigdheden om te starten. Schaf bijvoorbeeld een starterspakket aan en u heeft alles in één keer bij de hand om een begin te maken met encaustic art.