Master Paste Original

NIEUW Master Paste Original (MPO), een koude was pasta voor Encaustic gebruik. MPO is gemaakt van hoogstaande bijenwas en enkel de fijnste natuurlijke ingrediënten. Antonin Sedlacik heeft MPO geïntroduceerd. De was is een soort balsem van een semi-vaste consistentie, daarom is de was meteen na opening klaar voor gebruik. Door middel van paletmessen wordt de was (in lagen) aangebracht. Het duurt enkele uren voordat de was verhardt. De volledige verharding zal plaats vinden wanneer het werk wordt geseald door middel van verhitting.

MPO & KLEUR

Door kleine hoeveelheden verfpigment of olieverf te mengen met transparante MPO zijn alle mogelijke kleuren te maken. Daarnaast is er ook MPO die al op kleur is gebracht. Het grote voordeel hiervan is het gemak en de enorme tijdsbesparing van het mengen van de was met het pigment. Als je op aquarelpapier werkt, is het aan te bevelen om droog verfpigment te gebruiken, in plaats van olieverf. Olieverf zuigt als het ware in het papier en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Houd er rekening mee dat MPO in combinatie met olieverf een langere droogtijd nodig heeft dan de voorgekleurde MPO en de MPO in combinatie met verfpigment. 
trio
MPO kleuren

MPO & Geur

Master Paste Original is puur en alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De geur is te vergelijken met citronella. En dat vindt niet iedereen een aangename geur. Bij alles wat je verhit komen dampen vrij. Zeker als je gaat sealen is het raadzaam te zorgen voor een goede ventilatie. 
mix 1
mix 2

MPO & Ondergronden

MPO is op allerlei verschillende ondergronden te gebruiken, wat de mogelijkheden oneindig maakt. Denk aan aquarelpapier, Encaustic papier, MDF, triplex, canvas of zelfs glas. 

Video's MPO

 

MPO & Sealen

In tegenstelling tot Encaustic Art is het bij MPO niet de bedoeling om de bijenwas door hitte te laten smelten of te verplaatsen, dan gaan de eigenschappen en de kwaliteit van de was verloren. Bovendien is de geur die vrij komt tijdens oververhitting niet voor iedereen aangenaam. In de toekomst kan je werk zelfs scheuren gaan vertonen. Je eindigt het proces door je schilderij op lage temperatuur te verhitten. 'Sealen'. Dit is een nauwkeurig werkje.

MPO Categorie├źn